54285 entry daha
  • spor endüstrisinin karlılığı bu sitede verilmiş...

    2022'de 403 milyar usd olan karlılığın 2028 tahmini ise 681 milyar usd...

    global fubol pazarının karlılığının ise ilgili dönemde nereden nereye geleceği burada.

    30 milyar usd'den 43 milyar usd'ye çıkacağı öngörülüyor.

    yani futbol, mevcut karın neredeyse %7'sini tek başına üretiyor.

    basketten curlinge, buz hokeyinden voleybola, nba'den (bu ayrı bir basket türü*)krikete, okçuluktan disk atmaya... spor olarak sayılan ne varsa toplamı kalan %93'ü üretiyor.

    böyle bir anormal dağılımda, sizi "dünyanın" en büyük spor kulübü olarak uyutmalarına izin verecekseniz siz bilirsiniz.

    futbol branşında karlı bir operasyon yürütmeyen bir spor kulübünün (sonuçta bu kulüpler bir şirket) gelecekte başarılı olması maalesef mümkün değil. futbol branşında başarılı olmak için de geçmiş kupaları saydırıp yıldıza ekletmek değil, güncel dönemlerde biraz kupa falan almak, şl veya uefa'da varlık göstermek, bankalar birliği kıskacından çıkmak için çalışmalar yapmak falan gerekiyor. yani özetle basketbolda ve diğer branşlarda ne yapıyorsanız, futbolda da en az aynısını, hatta çok daha fazlasını yapmalısınız.

    bunları yapılmaz ise her fırsatta sığındığınız basketbol, voleybol, boks, atletizm falan gelecekte kimsenin umurunda olmayacak. evet (bkz: buse naz çakıroğlu) bir milli gururdur. ancak hiçbir zaman bir uefa kupası, konferans kupası veya şl çeyrek finali popülerliği ve geliri sağlamaz. olması iyidir ama futbolda uzun dönemli başarısızlık olması durumda size faydası sadece taraftarı uyutmak için olur. o esnada okul koroları haykıra haykıra (bkz: aşkın olayım) şarkısını söylerken geleceğin lisanslı ürün satışları için kitle oluşturanlar ise adım adım farkı açarlar.

    bundan 10 yıl sonra ancak alanına ilgili biri buse naz'ı hatırlayacakken, bütün türkiye hala uefa kupasını, hagi'yi, icardi'yi, sneijder'i, alex'i, anelka'yı, roberto carlos'u, 16 yıl önce fenerbahçe'nin şl çeyrek finalinde chelsea'yi yendiğini hatırlayacaktır. bunları tekrarlamak için ara ne kadar açılırsa, kayıp o kadar büyük olur.

    t: 7 krallığın en büyük spor kulübü.
668 entry daha
hesabın var mı? giriş yap